Balancebræt: Bedste vippebræt i test

Læsetid: 2 minuter

Wobblesmart: Vippebræt

Wobblesmart er de førende inden for Balancebræt, de er især kendt for deres justerbar Balancebræt, som ses på billedet. Det er hurtigt at justerer det, så du samtidig kan træne med flere sværhedsgrader i løbet af din træning. Ifølge forbrugerene er Wobblesmarts Balancebræt/vippebræt det bedste vippebræt.

Titan Balance Board: Balancebræt

Titan Balance Board er en af de billigste på markedet, til forskel for Wobblesmart. Titan har prøvet at ramme et flot design, der minder lidt om Wobblesmart, men samtidig skiller den sig ud.

Et balancebræt også kendt som et vippe bræt, er en sjov og effektiv måde at træne på. Den kan både bruges til at forebygge skader i knæ, ankler og genoptræning. Balancebrættet findes i forskellige formere, men man ser hyppigst; firkantet balancebræt, eller runde balancebræt.

Hvorfor skal man bruge balancebræt?

Øvelser på balancebrættet træner både ens koordination og balance. Brættet kan bruges både til genoptræning og til at forebygge skader på muskler og led i benene.

Hvem bør bruge balancebræt?

Som skrevet, er det især folk der dyrker sport, hvor knæskader ofte kan forekomme, efter træningen eller andet. Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke også er gavnligt for dig. For alle har godt af at træne deres balance og koordination.

Disse øvelser kan enten udføres på balancebrættet eller på gulvet:

  • Stil dig op og løft dig selv op på tæerne. Gentag øvelserne 12 gange, kort pause og forfra igen. Indtil du har udført gentagelserne i tre omgange.
  • Stil dig med fødderne samlet og ret ryggen, læn dig lidt forover. Lad venstre arm gå frem og op, samtidig med at høje ben føres strakt bagud. Vend tilbage til udgangspunktet, og skift side. Gentag disse øvelser.
  • Hold balancen på et ustabilt underlag, f. eks. vippebræt, balancebræt, luftmadras osv.
  • Stå på ét ben, uden at støtte dig op ad noget, husk at skifte ben! Skal du udfordres? Så prøv at lukke øjnene, imens du udfører denne øvelse. Når du slår synssansen fra, stiller du større krav til de øvrige sanser.

Fordele:

  • Billig
  • Brugernes favorit
  • Et balancebræt udviklet af fysioterapeuter
  • Justerbart – Mulighed for at indstille kuglen, så den passer til din træning
  • Materialet


5 (100%) 2 votes

Post Author: Benjamin Jørgensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *